Op deze pagina vind je een overzicht van stage- en traineeshipmogelijkheden bij internationale organisaties die zich inzetten voor thema's gerelateerd aan gezondheid.
GAVI: the Vaccine Alliance
Gavi, de Vaccine Alliance, is een wereldwijd partnerschap dat zich richt op het verbeteren van de toegang tot levensreddende vaccins, vooral in de armste landen ter wereld. Gavi is opgericht in 2000 en sindsdien brengt Gavi overheden, vaccinproducenten, internationale organisaties, onderzoeksinstellingen en bedrijven samen om de vaccinatiegraad te verhogen en uitbraken van ernstige ziekten te voorkomen. Gavi speelt een cruciale rol in de financiering en distributie van vaccins, evenals in het versterken van nationale gezondheidssystemen. Het hoofdkantoor van Gavi is gevestigd in Genève, Zwitserland.
De kantoren in Genève en Washington D.C. verwelkomen getalenteerde en gemotiveerde kandidaten om deel te nemen aan het stageprogramma. Dit programma is ontworpen om je carrière vooruit te helpen en je de kans te geven bij te dragen aan de missie van Gavi.
Stages bij Gavi duren minimaal zes en maximaal 24 weken en zijn fulltime. De voertaal is Engels, hoewel andere talen in sommige teams nuttig kunnen zijn. Stagiairs ontvangen een vaste vergoeding voor basislevenskosten, mits ze niet gesponsord worden door hun universiteit. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor accommodatie, reiskosten en de juiste documenten zoals een paspoort en/of visum.
Voor wie?
Je doet momenteel een erkende bachelor of master in een vakgebied dat gerelateerd is aan de activiteiten van Gavi.
Of je hebt je diploma binnen de afgelopen twaalf maanden behaald op het moment van solliciteren.
Je beheerst het Engels vloeiend - dit is de werktaal van Gavi.
The Joint United Nations Programme on HIV/AIDS (UNAIDS)
UNAIDS, het Joint United Nations Programme on HIV/AIDS, is een VN-organisatie die zich inzet voor de wereldwijde bestrijding van hiv en aids. Het programma coördineert de inspanningen van meerdere VN-organisaties om de verspreiding van hiv te voorkomen, de toegang tot behandeling te verbeteren en de impact van hiv/aids op getroffen gemeenschappen te verminderen. UNAIDS speelt een belangrijke rol in het bevorderen van bewustwording, het bevorderen van mensenrechten, en het aanpakken van stigma en discriminatie die verband houden met hiv. Daarnaast ondersteunt de organisatie landen met beleidsontwikkeling, financiering en het monitoren van de voortgang in de strijd tegen aids. Het hoofdkantoor van UNAIDS bevindt zich in Genève, Zwitserland.
UNAIDS biedt de mogelijkheid om minimaal twee en maximaal zes maanden stage te lopen. Afhankelijk van de afdeling waarvoor je gaat werken, kun je op locatie werken of op afstand.
Voor wie?
Je moet ingeschreven zijn bij een bachelor-, master- of postdoctorale opleiding aan een erkende onderwijsinstelling of niet langer dan een jaar geleden zijn afgestudeerd.
Kandidaten moeten minimaal 20 jaar oud zijn op de datum van solliciteren.
Je hebt een goede beheersing (zowel mondeling als schriftelijk) van ten minste één van de officiële talen van de WHO/UNAIDS (Arabisch, Chinees, Engels, Frans, Russisch of Spaans).
Let op: personen met directe familieleden die bij het UNAIDS-secretariaat werken komen niet in aanmerking voor een stage.
Je kunt alleen stage lopen bij UNAIDS wanneer je niet eerder hebt deelgenomen aan het stageprogramma van de organisatie.
UNAIDS is ook onderdeel van het Junior Professional Officer (JPO) programma. Meer informatie over dit door Nederland gefinancierde programma vind je op de pagina Dit doet NCIF voor studenten en starters.
World Health Organization (WHO)
De World Health Organization (WHO) is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties. De WHO werkt aan het bestrijden van ziekten, het verbeteren van gezondheidszorgsystemen, het bevorderen van vaccinaties en het ontwikkelen van richtlijnen voor medische praktijken. De organisatie speelt ook een cruciale rol in het coördineren van internationale inspanningen tijdens gezondheidscrises, zoals pandemieën. Het hoofdkantoor van de WHO bevindt zich in Genève en de organisatie heeft kantoren en samenwerkingsverbanden over de hele wereld.
Het WHO stageprogramma biedt studenten en pas afgestudeerden een breed scala aan mogelijkheden om inzicht te krijgen in de technische en administratieve programma's van de WHO.
Als je stage wilt lopen bij de WHO, moet je fulltime beschikbaar zijn voor een periode van minimaal zes en maximaal 24 weken, afhankelijk van de behoeften van de afdeling waar je werkt. Je moet een bewijs van inschrijving of voltooiing van je opleiding kunnen overleggen en vóór de start een medische verklaring van geschiktheid indienen.
Houd er rekening mee dat je als stagiair geen status als WHO medewerker hebt en dat je binnen drie maanden na je stage niet in aanmerking komt voor tijdelijke functies. Je mag wel solliciteren op reguliere vacatures. Alleen diploma’s van erkende instellingen die in de World Higher Education Database (WHED) staan, worden geaccepteerd. Stageplaatsen zijn zeer competitief, en alleen geselecteerde kandidaten worden benaderd. Als je niet wordt gekozen, kun je opnieuw solliciteren op andere stagevacatures, mits je aan de voorwaarden blijft voldoen.
Voor wie?
Je bent minimaal twintig jaar oud op de datum van solliciteren.
Je bent ingeschreven aan een masteropleiding van een universiteit of je solliciteert binnen zes maanden na het behalen van je diploma.
Je studeert in een vakgebied gerelateerd aan volksgezondheid, geneeskunde, sociale wetenschappen, management, administratie, communicatie, externe relaties of een ander gebied dat relevant is voor het werk van de WHO.
Je beheerst ten minste één van de werktalen van de WHO-kantoorlocatie waar je stage loopt.
Je bent geen directe familie van een WHO-medewerker.
Je hebt niet eerder deelgenomen aan het WHO-stageprogramma.
Vrijwilligerswerk doen bij de WHO is onderdeel van het overkoepelende United Nations Volunteers (UNV)-programma. Dit programma bevordert vrijwilligerswerk om wereldwijd vrede en ontwikkeling te ondersteunen. Het UNV-programma werkt samen met verschillende organisaties binnen en buiten het VN-systeem, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie.
WHO is ook onderdeel van het Junior Professional Officer (JPO) programma. Meer informatie over dit door Nederland gefinancierde programma vind je op de pagina Dit doet NCIF voor studenten en starters.